16 Μαρτύρων 41, Τσαλικάκι, Ηράκλειο Κρήτης

ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΟΓΩ COVID-19

Αν ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας της ψυχανάλυσης, ο  21ος είναι του ψυχοδράματος…

Το ψυχόδραμα είναι μια βιωματική μέθοδος ψυχοθεραπείας. Χρησιμοποιεί τους ρόλους και την δράση σαν εργαλεία, πάντα με θετικό πρόσημο, και μεθόδους που στόχο έχουν την δημιουργικότητα και την προσωπική εξέλιξη του ατόμου. Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας, η οποία δημιουργήθηκε από τον ψυχίατρο Jacob Levy Moreno. Πρόκειται για μία μέθοδο διερεύνησης του ψυχισμού των ατόμων, στην οποία οι συμμετέχοντες δραματοποιούν, δηλαδή αναπαριστούν θεατρικά, τωρινά, παρελθοντικά, ακόμη και μελλοντικά γεγονότα από τις ζωές τους, αντί να μιλούν απλώς γι’ αυτά. Αυτό που δραματοποιείται από τους συμμετέχοντες δεν είναι μόνο η βιωμένη εμπειρία τους αλλά και οι ψυχολογικές εκφάνσεις που τη συνοδεύουν, όπως σκέψεις και συναισθήματα ή τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος.
Περισσότερα για το Ψυχόδραμα

Κατα τα τέλη του 2020 το Motivo έχει την τιμή να φιλοξενεί στο χώρο του την καταξιωμένη νηπιαγωγό-ψυχοδραματίστρια Αθηνά Χρονιάρη η οποία αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου να πραγματοποιήσει ένα βιωματικό σεμινάριο για ενήλικες. Μπορούν να συμμετέχουν γονείς, εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί, σύμβουλοι ψυχικής υγειας, φοιτητές και οποιοσδήποτε θελήσει να γνωρίσει το Ψυχόδραμα. 

Πιο συγκεκριμένα, το βιωματικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 17:00-19:30 στον χώρο μας στο Τσαλικάκι (Γ. Γεννηματά 53 ).

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 20€.

Θα δωθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του σεμιναρίου.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο τηλ. 698 667 3001, καθώς ο αριθμός είναι περιορισμένος. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

en_GBEnglish