16 Μαρτύρων 41, Τσαλικάκι, Ηράκλειο Κρήτης

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ & ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών & Ψυχοεκπαίδευσης παρέχει ολοκληρωμένες και επιστημονικά προηγμένες υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης και ειδικής αγωγής σε βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Το Motivo λειτουργεί σε έναν πλήρες ανακαινισμένο και σύγχρονο χώρο με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και εξοπλισμό για την θεραπευτική αποκατάσταση παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων περιπτώσεις παιδιών με γενετικά σύνδρομα, νευρομυϊκές παθήσεις, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές συμπεριφοράς και προβλήματα λόγου & επικοινωνίας.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Εμμανουηλ λουκαδακης

Ο Εμμανουήλ Λουκαδάκης πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Ψυχολογίας, όπου και αποφοίτησε το 2011. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Msc) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρων και τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται στην Συστημική/Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία για τη δυναμική και τα δίκτυα των ανθρωπίνων σχέσεων.

Η επιθυμία για εμπλουτισμό της γνώσης πάνω σε θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια, εξειδικεύτηκε στην Παιδοψυχολογία και στη Σχολική Ψυχολογία. Αργότερα εκπαιδεύτηκε στο πολυδιάστατο ερωτηματολόγιο προσωπικότητας της Μινεσότα MMPI-2, για την αποτελεσματικότερη αξιολόγηση της ενήλικης ψυχοπαθολογίας σε γονείς/ κηδεμόνες και οικογενειακό περιβάλλον παιδιού. Στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης συμμετείχε σε συνέδρια και σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα, μερικά εξ αυτών  το ψυχολογικό τραύμα και αναπαραστάσεις στην κλινική πρακτική, το παιδικό σχέδιο ως εργαλείο στη συμβουλευτική γονέων, τις μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος το Ενδιαφέρον του για το διδακτικό κομμάτι τον οδήγησε στην λήψη πιστοποιητικού στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» ως ψυχολόγος, με το ρόλο του να περιλαμβάνει την  ψυχολογική και εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών, την συμβουλευτική γονέων και την ανάληψη καθηκόντων ως αναπληρωτής διοικητικός διευθυντής. Παράλληλα εργάστηκε σε δημοτικά σχολεία ως μέλος επιτροπής διαγνωστικής εκπαιδευτικής αξιολόγησης και υποστήριξης. Τέλος, εργάστηκε σε επαγγελματικά λύκεια παρέχοντας ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές και γονείς, ενώ παράλληλα οργάνωνε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Ο Μάνος είναι ένα από τα βασικότερα επιστημονικά μέλη, μιας και ήταν αυτός που βοήθησε σημαντικά στην ίδρυση και δημιουργία του Motivo. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που μόνο αισιοδοξία και θετικές σκέψεις μας γεμίζει!!!!
Σε ευχαριστούμε που είσαι στην παρέα μας και είμαστε υπερήφανες που σε έχουμε μαζί μας!!!

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ

Η Ελενη Καράγιωργα είναι κάτοχος πτυχίου Λογοθεραπεία από το Queen Margaret University of Edinburgh το 2012 και αργότερα πήρε το δίπλωμα της ως Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας & Ιπποθεραπειας (Ε.ΕΘ.Ι.Ι.Ε) με το οποίο και εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια με τον ρόλο της Λογοθεραπεύτριας σε συνεργασία με Φυσικοθεραπευτρια και Ειδικη Παιδαγωγο και αναλάμβαναν παιδιά με κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, γενετικά σύνδρομα και διαταραχή αυτιστικού Φάσματος.Ταυτόχρονα βρήκε τον τρόπο να διοχετεύσει το κοινωνικό της αίσθημα και να το συνδυάσει με την επιστημονική της γνώση, ως εργαζόμενη σε διάφορους ΜΚΟ, όπως το Δικαίωμα στη Ζωή για 4 συνεχή χρόνια και τα Παιδικά Χωριά SOS, των οποίων αποτελούσε επιστημονική συνεργάτιδα 3 συνεχόμενα χρόνια (2017-2020).

   Παρακολούθησε και παρακολουθεί φανατικά πολλά σεμινάρια, προκειμένου να ενημερώνεται και να βελτιώνεται συνεχώς. Δουλεύει με παιδιά σε όλο το φάσμα των αναπτυξιακών αποκλίσεων, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει και τις εκπαιδευτικές της γνώσεις, διεκδικόντας ένα πτυχίο από την ΑΣΠΑΙΤΕ  που θα της προσφέρει εκπαιδευτική επάρκεια. Επιπρόσθετα ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων. Έχει ολοκληρώσει και τους 4 κύκλους του προγράμματος της εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας και αναλαμβάνει την εκπαίδευση ατόμων που έχουν την ανάγκη ή την επιθυμία εκμάθησής της. Επιπλεον, εξειδικεύτηκε στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA) που αποτελεί μία ευρέως διαδεδομένη παρέμβαση σε παιδιά με αυτισμό, κατά βάση, πρώιμη που ξεκινά κυριως πριν την σχολική ηλικία.

Τέλος, είναι φανατική θαυμάστρια των αλόγων, ιππεύει οποτε αυτό είναι εφικτό και είναι πολύ χαρούμενη που κατάφερε να δημιουργήσει τον δικό της χώρο το Motivo και να συνεργαστεί με αξιόλογους ανθρώπους.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ MSc
ΜΙΡΕΛΛΑ ΠΑΠΑΪΩΣΗΦ

Η Μιρελλα Παπαιωσήφ ειναι κατοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το ΕΚΠΑ το 2004 και με Μεταπτυχιακό στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία το 2006 από το Πανεπιστήμιο του Lancaster University στην Αγγλία. Εχει πιστοποιηθεί και εξειδικευτεί στην Συμβουλευτική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία, στις Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία, στην Σχολική Ψυχολογία, στην Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος σε παιδιά και Εφήβους. Εκπαιδευόμενη τα τελευταία χρόνια στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Η Διδακτική της προυπηρεσία ξεπερνά τις 1000 διδακτικές ώρες σε ιδιωτικόυς και δημόσιους φορείς, καθώς επίσης ήταν για 2 έτη Επιστημονικά Υπεύθυνη του Bachelor της Ψυχολογίας στο MBS College. Τα τελευταία 6 χρόνια είναι συντονίστρια ομάδων γονέων και εκπαιδευτικών. 

Εργάστηκε 5,5 χρόνια ως επιστημονικά υπεύθυνη σε Κέντρο Αποκατάστασης παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες, 6 χρόνια σε ΜΚΟ( Ζωοδόχος πηγή,Χαμόγελο του Παιδιού και SOS) και τελος, έχει ενεργή συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις ( Κοινωνικό Ιατρείο, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη & Βασιλειών, Βενιζέλειο Νοσοκομείο κ.α.). 

Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που την έχουμε κοντά μας μιας και αποτελεί μια από τους βασικότερους και σημαντικότερους εξωτερικούς συνεργάτες του Motivo.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
κωνσταντινα λουκαδακη

Η Κωνσταντίνα Λουκαδακη είναι από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Από μικρή ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με κάτι που να συνδυάζει την επιθυμία της να βοηθάει με την αδυναμία της στα παιδιά.

Έτσι λοιπόν, το μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει Εργοθεραπεία, ένα επάγγελμα που όσο περνούσε ο καιρός το αγαπούσε και την ενέπνεε όλο και περισσότερο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και κατά τη διάρκεια των σπουδών της , παρακολούθησε κλινικές ασκήσεις στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Αναργύρων και στο Τμήμα Παιδιατρικής Εργοθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ.

Παράλληλα, εργαζόταν στο “Σπίτι με τον Κήπο”, ένα κέντρο ψυχοθεραπευτικων και ψυχαγωγικών δράσεων για παιδιά στην Αθήνα. Επιπλέον, εργαζόταν εθελοντικά στο “Δ.Ε.Κ.Α. για το παιδί”, ένα κέντρο ψυχοεκπαιδευσης για παιδιά και για γονείς.

Το ενδιαφέρον της στράφηκε αμέσως στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία όπου θα πραγματοποιήσει την ειδίκευση της. Στόχος της είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες που θα συμβάλλουν στη λειτουργικότητα και στην αυτονομία τους στην καθημερινή ζωή μέσα από δημιουργικές και στοχοκατευθυνομενες δραστηριότητες.

en_GBEnglish