Γ. Γεννηματά 53, Τσαλικάκι, Ηράκλειο Κρήτης

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ & ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών & Ψυχοεκπαίδευσης παρέχει ολοκληρωμένες και επιστημονικά προηγμένες υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης και ειδικής αγωγής σε βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Το Motivo λειτουργεί σε έναν πλήρες ανακαινισμένο και σύγχρονο χώρο με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και εξοπλισμό για την θεραπευτική αποκατάσταση παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων περιπτώσεις παιδιών με γενετικά σύνδρομα, νευρομυϊκές παθήσεις, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές συμπεριφοράς και προβλήματα λόγου & επικοινωνίας.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Εμμανουηλ λουκαδακης

Ο Εμμανουήλ Λουκαδάκης πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Ψυχολογίας, όπου και αποφοίτησε το 2011. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Msc) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρων και τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται στην Συστημική/Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία για τη δυναμική και τα δίκτυα των ανθρωπίνων σχέσεων.

Η επιθυμία για εμπλουτισμό της γνώσης πάνω σε θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια, εξειδικεύτηκε στην Παιδοψυχολογία και στη Σχολική Ψυχολογία. Αργότερα εκπαιδεύτηκε στο πολυδιάστατο ερωτηματολόγιο προσωπικότητας της Μινεσότα MMPI-2, για την αποτελεσματικότερη αξιολόγηση της ενήλικης ψυχοπαθολογίας σε γονείς/ κηδεμόνες και οικογενειακό περιβάλλον παιδιού. Στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης συμμετείχε σε συνέδρια και σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα, μερικά εξ αυτών  το ψυχολογικό τραύμα και αναπαραστάσεις στην κλινική πρακτική, το παιδικό σχέδιο ως εργαλείο στη συμβουλευτική γονέων, τις μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος το Ενδιαφέρον του για το διδακτικό κομμάτι τον οδήγησε στην λήψη πιστοποιητικού στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» ως ψυχολόγος, με το ρόλο του να περιλαμβάνει την  ψυχολογική και εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών, την συμβουλευτική γονέων και την ανάληψη καθηκόντων ως αναπληρωτής διοικητικός διευθυντής. Παράλληλα εργάστηκε σε δημοτικά σχολεία ως μέλος επιτροπής διαγνωστικής εκπαιδευτικής αξιολόγησης και υποστήριξης. Τέλος, εργάστηκε σε επαγγελματικά λύκεια παρέχοντας ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές και γονείς, ενώ παράλληλα οργάνωνε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Ο Μάνος είναι ένα από τα βασικότερα επιστημονικά μέλη, μιας και ήταν αυτός που βοήθησε σημαντικά στην ίδρυση και δημιουργία του Motivo. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που μόνο αισιοδοξία και θετικές σκέψεις μας γεμίζει!!!!
Σε ευχαριστούμε που είσαι στην παρέα μας και είμαστε υπερήφανες που σε έχουμε μαζί μας!!!

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ

Η Ελενη Καράγιωργα είναι κάτοχος πτυχίου Λογοθεραπεία από το Queen Margaret University of Edinburgh το 2012 και αργότερα πήρε το δίπλωμα της ως Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας & Ιπποθεραπειας (Ε.ΕΘ.Ι.Ι.Ε) με το οποίο και εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια με τον ρόλο της Λογοθεραπεύτριας σε συνεργασία με Φυσικοθεραπευτρια και Ειδικη Παιδαγωγο και αναλάμβαναν παιδιά με κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, γενετικά σύνδρομα και διαταραχή αυτιστικού Φάσματος.Ταυτόχρονα βρήκε τον τρόπο να διοχετεύσει το κοινωνικό της αίσθημα και να το συνδυάσει με την επιστημονική της γνώση, ως εργαζόμενη σε διάφορους ΜΚΟ, όπως το Δικαίωμα στη Ζωή για 4 συνεχή χρόνια και τα Παιδικά Χωριά SOS, των οποίων αποτελούσε επιστημονική συνεργάτιδα 3 συνεχόμενα χρόνια (2017-2020).

   Παρακολούθησε και παρακολουθεί φανατικά πολλά σεμινάρια, προκειμένου να ενημερώνεται και να βελτιώνεται συνεχώς. Δουλεύει με παιδιά σε όλο το φάσμα των αναπτυξιακών αποκλίσεων, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει και τις εκπαιδευτικές της γνώσεις, διεκδικόντας ένα πτυχίο από την ΑΣΠΑΙΤΕ  που θα της προσφέρει εκπαιδευτική επάρκεια. Επιπρόσθετα ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων. Έχει ολοκληρώσει και τους 4 κύκλους του προγράμματος της εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας και αναλαμβάνει την εκπαίδευση ατόμων που έχουν την ανάγκη ή την επιθυμία εκμάθησής της. Επιπλεον, εξειδικεύτηκε στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA) που αποτελεί μία ευρέως διαδεδομένη παρέμβαση σε παιδιά με αυτισμό, κατά βάση, πρώιμη που ξεκινά κυριως πριν την σχολική ηλικία.

Τέλος, είναι φανατική θαυμάστρια των αλόγων, ιππεύει οποτε αυτό είναι εφικτό και είναι πολύ χαρούμενη που κατάφερε να δημιουργήσει τον δικό της χώρο το Motivo και να συνεργαστεί με αξιόλογους ανθρώπους.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ MSc
ΜΙΡΕΛΛΑ ΠΑΠΑΪΩΣΗΦ

Η Μιρελλα Παπαιωσήφ ειναι κατοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το ΕΚΠΑ το 2004 και με Μεταπτυχιακό στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία το 2006 από το Πανεπιστήμιο του Lancaster University στην Αγγλία. Εχει πιστοποιηθεί και εξειδικευτεί στην Συμβουλευτική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία, στις Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία, στην Σχολική Ψυχολογία, στην Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος σε παιδιά και Εφήβους. Εκπαιδευόμενη τα τελευταία χρόνια στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Η Διδακτική της προυπηρεσία ξεπερνά τις 1000 διδακτικές ώρες σε ιδιωτικόυς και δημόσιους φορείς, καθώς επίσης ήταν για 2 έτη Επιστημονικά Υπεύθυνη του Bachelor της Ψυχολογίας στο MBS College. Τα τελευταία 6 χρόνια είναι συντονίστρια ομάδων γονέων και εκπαιδευτικών. 

Εργάστηκε 5,5 χρόνια ως επιστημονικά υπεύθυνη σε Κέντρο Αποκατάστασης παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες, 6 χρόνια σε ΜΚΟ( Ζωοδόχος πηγή,Χαμόγελο του Παιδιού και SOS) και τελος, έχει ενεργή συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις ( Κοινωνικό Ιατρείο, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη & Βασιλειών, Βενιζέλειο Νοσοκομείο κ.α.). 

Το 2018 ίδρυσε το δικό της κέντρο Συμβουλευτικής και Παρέμβασης το οποίο βρίσκεται στις Βασιλειές και το όνομα αυτού Σπείρα.

Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που την έχουμε κοντά μας μιας και αποτελεί μια από τους βασικότερους και σημαντικότερους εξωτερικούς συνεργάτες του Motivo.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
κωνσταντινα λουκαδακη

Η Κωνσταντίνα Λουκαδακη είναι από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Από μικρή ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με κάτι που να συνδυάζει την επιθυμία της να βοηθάει με την αδυναμία της στα παιδιά.

Έτσι λοιπόν, το μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει Εργοθεραπεία, ένα επάγγελμα που όσο περνούσε ο καιρός το αγαπούσε και την ενέπνεε όλο και περισσότερο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και κατά τη διάρκεια των σπουδών της , παρακολούθησε κλινικές ασκήσεις στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Αναργύρων και στο Τμήμα Παιδιατρικής Εργοθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ.

Παράλληλα, εργαζόταν στο “Σπίτι με τον Κήπο”, ένα κέντρο ψυχοθεραπευτικων και ψυχαγωγικών δράσεων για παιδιά στην Αθήνα. Επιπλέον, εργαζόταν εθελοντικά στο “Δ.Ε.Κ.Α. για το παιδί”, ένα κέντρο ψυχοεκπαιδευσης για παιδιά και για γονείς.

Το ενδιαφέρον της στράφηκε αμέσως στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία όπου θα πραγματοποιήσει την ειδίκευση της. Στόχος της είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες που θα συμβάλλουν στη λειτουργικότητα και στην αυτονομία τους στην καθημερινή ζωή μέσα από δημιουργικές και στοχοκατευθυνομενες δραστηριότητες.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΔΑΓΑΛΑΚΗ

Η Ελένη Δαγαλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1989.  Από την ηλικία των 9 ετών και παράλληλα με το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο, τις οποίες και ολοκλήρωσε παίρνοντας το πτυχίο της το 2017. Το 2006 αποφοίτησε από το σχολείο και πήγε στη Ρόδο για να σπουδάσει στο «Τμήμα Επιστημών Προσχολικής αγωγής και Εκπαιδευτικού σχεδιασμού» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2010 πήρε το πτυχίο της και επέστρεψε στο Ηράκλειο όπου έμεινε και δούλεψε για δύο χρόνια σε παιδικούς σταθμούς ως παιδαγωγός.

Το 2012 έρχεται η ώρα να δοκιμάσει νέες εμπειρίες στην Αθήνα. Θέλοντας να συνδυάσει τις σπουδές της στη μουσική και στα παιδαγωγικά, παρακολουθεί έναν ετήσιο σεμιναριακό κύκλο μουσικοκινητικής αγωγής πάνω στο σύστημα Orff στη σχολή Μωραΐτη. Παράλληλα δούλεψε σε έναν παιδικό σταθμό στα Πατήσια και στη συνέχεια στα εκπαιδευτήρια «Πλάτων» όπου γνώρισε και εκπαιδεύτηκε στην προσέγγιση του Reggio Emilia, για 3,5 χρόνια. Αυτή η προσέγγιση την κέρδισε καθώς έδινε τη δυνατότητα χρήσης πολλών διαφορετικών αντικειμένων σε μια διδασκαλία, συμπεριλαμβανομένης και της μουσικής.

Το 2017, δέχτηκε την πρόταση γάμου του καλού της και επέστρεψαν στο Ηράκλειο παρέα πια. Δούλεψε σε παιδικούς σταθμούς της πόλης ως παιδαγωγός μέχρι το 2019, ενώ παράλληλα αποφάσισε να παρακολουθήσει μια ακόμη εκπαίδευση πάνω στη μουσικοκινητική αγωγή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήδη από το 2017 συντονίζει ομάδες μουσικοκινητικής αγωγής σε διάφορους χώρους, καθώς και άλλα παιδαγωγικά προγράμματα που έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό την ελεύθερη έκφραση των παιδιών, μέσα από την ενασχόλησή τους με αντικείμενα που ενδιαφέρουν τα ίδια και με κύριο μέσο το παιχνίδι.

Κατά τη συνεργασία της με το κέντρο ψυχοεκπαίδευσης «Σπείρα» (2018 – σήμερα) της δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψει με μεικτές ομάδες, με παιδιά τυπικής και μη ανάπτυξης, με στόχο να μπορούν όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν δραστηριότητες κατάλληλα διαμορφωμένες για την ηλικία τους. Ένας βασικός λόγος σχηματισμού τέτοιων ομάδων είναι η συμπερίληψη, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να είναι αποδεκτά από τους συνομηλίκους τους ανεξάρτητα από τη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίζουν (νοητική, κοινωνική, κινητική κλπ).

Με αφορμή αυτή τη σκέψη αλλά και τα δεδομένα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, το 2020 ξεκίνησε μια ακόμη εκπαίδευση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω στη διαπολιτισμική εκπαίδευση με στόχο τη συμπερίληψη παιδιών και άλλων εθνικοτήτων στις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Πρόσφατα έγινε μανούλα, καθώς ήρθε στη ζωή της το πρώτο της παιδάκι και πλέον έχει τη δυνατότητα να παίζει και στο σπίτι!

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ
ΜΑΡΙ ΜΟΥΣΤΑΪΖΗ

Η Μαρί γεννήθηκε στο Παρίσι , από μαμά Μυτιληνιά και μπαμπά Χιώτη. Στα 2 της χρόνια επέστρεψαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο Ηράκλειο. Στα 18 της έφυγε για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με κατεύθυνση Οπτικοακουστικές Τέχνες, αλλά επέστρεψε Ηράκλειο για ένα χρόνο, προκειμένου να παρακολουθήσει το Εργαστήριο Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού με τον κ. Λάκη Κουρετζη. Τότε ήταν που αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο, να δουλέψει με παιδιά. 

Σε διακοπές στη Μυτιλήνη το 2011 γνώρισε τον άντρα της το Μιχάλη και αποφάσισε να μετακομίσει ξανά στο νησί.  Τα χρόνια που πέρασε στη Μυτιλήνη, ξεκίνησε να πειραματίζεται με το θεατρικό παιχνίδι. Αρχικά δούλεψε σε ένα εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ένα χρόνο και το 2012 δημιούργησε τον δικό της χώρο, Τα Παιδία Παίζει.  

Το 2016 προστέθηκε ένας ακόμα ρόλος στη ζωή της, αυτός της μανούλας. Έτσι από το 2016, που γεννήθηκε ο Οδυσσέας, και ευτυχώς για εμάς, επέστρεψε στο Ηράκλειο. Από το 2017 δουλεύει σε ιδιωτικούς χώρους δημιουργώντας δράσεις για παιδιά, με διάφορες θεματικές, χρησιμοποιώντας το θεατρικό παιχνίδι, την αφήγηση παραμυθιών, το messy play κ.α.

elGreek